Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Puy du Fou

Nieuw hotel en nieuwe show in groot Frans themapark

06-02-2017, 19:40 uur | Reacties

Een groot pretpark in Frankrijk pakt in 2017 uit met vier grote nieuwigheden. Het historische themapark Puy du Fou presenteert komend seizoen een nieuw hotel, een show en twee restaurants.

De nieuwe voorstelling Le Grand Carillon wordt omschreven als "een spektakel met veel muziek en speciale effecten". In het hart van een achttiende-eeuws dorp is een reusachtige klokkentoren van zestien meter hoog neergezet, met zeventig grote klokken. Een show duurt ongeveer tien minuten.

ZIE OOK: Frans pretpark investeert 18 miljoen euro in immense theaterzaal met draaiende tribune

Het nieuwe middeleeuwse hotel La Citadelle beschikt over 74 klassieke kamers en 26 comfortkamers, met in totaal 448 bedden. Het hotel krijgt ook een eigen restaurant: L'Ecuyer Tranchant, aangekleed als een authentieke middeleeuwse kasteelkeuken.

Een tweede restaurant opent bij de uitgang van het Théâtre des Géants. In La Mijoterie du Roy Henry krijgen bezoekers onder andere tapas en stukken vlees voorgeschoteld. Het middag- en avondbuffet zouden een eerbetoon zijn aan koning Hendrik IV, die hield van uitgebreid tafelen.

Puy du Fou is op Disneyland Paris na het best bezochte pretpark van Frankrijk. In plaats van achtbanen en darkrides zijn er voornamelijk shows en walkthrough-attracties te vinden. In 2017 bestaat het park veertig jaar. Het nieuwe seizoen loopt van 1 april tot en met 24 september.ZIE OOK: Ongepast of aangrijpend? Eerste Wereldoorlog als pretparkattractie

Reacties
Bijdrage