Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling benadeelt zelfstandige gehandicapten met nieuwe regels'

05-02-2017, 21.50 uur

Nieuwe regels zorgen ervoor dat gehandicapte Efteling-bezoekers flink benadeeld worden. Dat zegt Efteling-fan Bas van de Dikkenberg, die sinds een ongeluk permanent aan een zuurstofapparaat vastzit. Hij zit niet in een rolstoel, maar heeft wel problemen met lang stilstaan.

Per 1 januari 2017 moeten invaliden die gebruik willen maken van een gehandicapteningang bij een attractie altijd een begeleider bij zich hebben. Van de Dikkenberg gaat liever alleen naar de Efteling. Hij zal dus gewoon in de wachtrij moeten staan, of voor elk bezoek een begeleider moeten zoeken.

De man, die naast problemen met zijn longen ook autisme heeft, hoopt dat er voor bezoekers zoals hij een uitzondering gemaakt kan worden. "Mijn arts zei dat mijn hobby, de Efteling, erg goed voor mij is. Ga zo vaak je wilt en ga niet in een groep, het liefst alleen, zei de arts tegen mij."

De aangescherpte regels houden ook in dat Van de Dikkenberg geen gebruik meer mag maken van een goedkoper gehandicaptenabonnement, omdat hij het park in theorie zelfstandig kan bezoeken. Hij noemt dat "een nare verrassing". "Mindervalide betekent niet altijd dat je in een rolstoel zit en begeleiders nodig hebt om dingen te kunnen doen", vindt hij.

De Efteling-fanaat heeft contact opgenomen met het pretpark, maar dat leverde niets op. Nu is hij een petitie gestart. "Ik voel mij heel erg verdrietig en hoop dat de politiek op wil komen voor mensen zoals ik."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be