Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland komt naar Nederland: eerste vestiging in Scheveningen

03-02-2017, 13.00 uur | Reacties

Legoland krijgt een vestiging in Nederland. Over een paar jaar moet in Scheveningen een overdekt Legoland-pretpark openen: het Legoland Discovery Centre Scheveningen. Het Haagse gemeentebestuur is enthousiast over de plannen.

De nieuwe toeristische trekpleister, gericht op kinderen van 2 tot 12 jaar, wordt naast het bekende Kurhaus gebouwd. Er komen verschillende overdekte attracties te staan. Bezoekers kunnen ook zelf naar hartenlust Lego-bouwwerken in elkaar zetten. Men verwacht 350.000 gasten per jaar.

Het project is een initiatief van de Britse firma Merlin Entertainments, het bedrijf achter de Legoland-parken. Merlin is ook de eigenaar van zeeaquarium Sea Life Scheveningen, dat even verderop ligt.

Het Legoland Discovery Centre is het kleine broertje van de bekende grote Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Er staan al Discovery Centres in Duitsland (Berlijn en Oberhausen) en Groot-Brittannië (Manchester).

De gemeenteraad hoopt dat de badplaats dankzij Legoland ook populair wordt bij slecht weer. "We zijn al jaren bezig om een gezinsattractie naar Scheveningen te halen waar je niet alleen bij mooi weer, maar vooral ook bij slechter weer naartoe kunt gaan", vertelt wethouder Karsten Klein aan Omroep West. De opening moet plaatsvinden in 2019.

Meer Legoland Discovery Centre Scheveningen
Reacties