Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe

Pretpark bouwt achtbaan zonder vergunning: afbraak dreigt

03-02-2017, 17.30 uur

Een pretpark in Friesland heeft een achtbaan neergezet zonder vergunning. Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha kocht onlangs een veertien meter hoge rollercoaster van een kermisexploitant. De baan is afgelopen maand opgebouwd, maar de kans bestaat dat de attractie weer afgebroken moet worden.

Dat bleek deze week tijdens een commissievergadering. Bovendien is er over de toevoeging vooraf geen contact geweest met omwonenden, schrijven regionale media. De gemeente wil de constructie best alsnog legaliseren, maar dan moet wel aan de geluidsnormen worden voldaan.

Binnenkort komen er geluidsmetingen op kosten van het park. De resultaten worden eind deze maand verwacht. Lawaai van gillende passagiers blijft buiten beschouwing.

Volgens de eigenaren van het pretpark moet het geen probleem zijn om de vergunning alsnog op tijd in orde te krijgen, omdat de coaster wel in het bestemmingsplan past. Duinen Zathe gaat op vrijdag 14 april weer open.

Meer Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be