Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort maakt leeuwenverblijf twee keer zo groot

02-02-2017, 21.08 uur

DierenPark Amersfoort presenteert komende zomer een gloednieuwe verblijf voor de 'koning van het dierenrijk'. Het leeuwenverblijf in de dierentuin wordt twee keer zo groot. "Straks herken je het verouderde verblijf niet meer", zegt bioloog Raymond van der Meer.

Het vernieuwde onderkomen van de leeuwen wordt aangekleed als de 'Stad der Oudheid'. Het publiek komt - als echte gladiatoren - via donkere kerkers oog in oog te staan met de dieren.

"De locatie blijft hetzelfde, maar daar is alles mee gezegd", aldus Van der Meer. Wie net als de leeuwen zelf van luieren houdt, kan straks terecht op een tribune die uitzicht biedt op de dieren.

Volgens de bioloog kiest DierenPark Amersfoort jaarlijks een nieuw bouwproject. "Wij kijken dan welke dieren toe zijn aan een extreme home make-over."

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be