Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul introduceert 'Tinder voor orang-oetans'

31-01-2017, 06.11 uur

De Apenheul gaat met de tijd mee. Orang-oetanvrouwen in het Apeldoornse dierenpark kunnen geliefden voortaan uitkiezen met behulp van een soort 'Tinder voor apen'. Ze krijgen foto's van potentiële partners te zien op een touchscreen.

Het scherm is zo veel mogelijk orang-oetan-proof gemaakt, met een stevig metalen frame. De keuzes die door de apen worden gemaakt, zijn relevant bij internationale fokprogramma's. Het gaat om een 'emotie-onderzoek' dat de komende vier jaar wordt uitgevoerd.

Het is wel zaak om niet te snel conclusies te trekken, zegt Apenheul-bioloog Thomas Bionda. "We moeten eerst vaststellen wat het betekent als een orang-oetan extra aandacht heeft voor bepaalde emoties. Betekent het: 'Die vind ik leuk?'"

Meer Apenheul
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be