Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Uniek: Tasmaanse duivels in België

31-01-2017, 09.06 uur

Twee dierentuinen in België verwelkomen een bijzondere bedreigde diersoort. Bezoekers van dierenparken Pairi Daiza en Planckendael kunnen binnenkort oog in oog staan met een Tasmaanse duivel, het enige nog levende vleesetende buideldier.

In het wild leven naar schatting nog maar 50.000 Tasmaanse duivels. Het dier werd volledig uitgeroeid op het Australisch continent. Nu is het - afgezien van dierentuinen - alleen nog te vinden op het eiland Tasmanië.

Dat de duivels in een dierentuin dichtbij huis te bewonderen zijn, is uitzonderlijk. De Australische regering heeft het exporteren van de dieren officieel verboden. Naast Denemarken is België nu het enige land in Europa met Tasmaanse duivels. Ze zijn afkomstig uit de Deense København Zoo.

Een Tasmaanse duivel is zo groot als een klein hondje. Hij staat bekend om zijn kale ronde oren en ijzersterke kaken met puntige tanden. Bij het grote publiek werd het fascinerende dier bekend als tekenfilmfiguur Taz uit de Looney Tunes.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be