Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Museumpark Archeon

Uitbreiding van themapark Archeon komt dichterbij

30-01-2017, 14.50 uur

Een langverwachte uitbreiding van het Archeon kan waarschijnlijk toch doorgaan. Het themapark in Alphen aan den Rijn wil een stuk land inlijven om zes historische Romeinse schepen tentoon te stellen.

De grondeigenaar zegt nu bereid te zijn om de grond te verkopen. Tot voor kort was dat geen optie, omdat de gebiedsontwikkelaar het gebied in beeld had voor nieuwbouwwoningen. Het Archeon zou daarom in zijn geheel verplaatst moeten worden.

Afgelopen week heeft de raad van Alphen echter ingestemd met het plan om uit te breiden op de huidige locatie. Volgens wethouder Van Velzen is het Archeon "een beeldbepalend park". Daarom wil de gemeente de kosten voor de grond best op zich nemen.

Het nieuwe gebied, waar de historische schepen een hoofdrol krijgen, moet in 2020 af zijn. Er zijn ook plannen voor een Romeins hotel.

Meer Museumpark Archeon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be