Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Ernstig ongeluk in Toverland was straf van God'

28-01-2017, 23.32 uur

Een ernstig ongeluk in het Limburgse pretpark Toverland was geen toeval, maar een straf van God. Dat is althans de overtuiging van de vader van het slachtoffer. "Ik werd gestraft van boven", vertelt hij in een interview.

Jaren geleden raakte een jongen betrokken bij een ongeval in het attractiepark. Zijn vader Geert G. werd op dat moment verdacht van het medeplegen van een dubbele moord. Hoewel hij het misdrijf inderdaad op zijn geweten had, hield hij acht jaar lang zijn mond tegenover de politie. In die periode vond het incident in Toverland plaats.

De gelovige crimineel kan het voorval in het pretpark niet los zien van het jarenlange zwijgen over de moordzaak. "Dat is geen toeval", zegt hij in gesprek met dagblad De Limburger. "Vergelding voor het stilhouden van een misdrijf, voor het in onzekerheid laten van nabestaanden. Je zou het karma kunnen noemen."

Het is niet duidelijk over welk Toverland-ongeluk de man het precies heeft. Geert G. werd veroordeeld tot een celstraf van dertig jaar omdat hij meehielp bij het vermoorden en begraven van twee mannen die in 2006 inbraken bij zijn hennepkwekerij. Hij gaat in hoger beroep.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be