Kolmården Wildlife Park

Sensationele houten achtbaan wordt toch niet afgebroken

28-01-2017, 14:55 uur | Reacties

Achtbaanfans kunnen opgelucht ademhalen. Een spectaculaire houten achtbaan in Zweden - 57 meter hoog, 1275 meter lang, 113 kilometer per uur - hoeft niet gesloopt te worden. Het plan om de rollercoaster Wildfire in pretpark Kolmården af te breken, gaat niet door.

Dat melden Zweedse media. Het lot van Wildfire was lang onzeker, omdat de bouwvergunning maanden na de opening alsnog werd ingetrokken. Sinds oktober vorig jaar staat de achtbaan stil. Volgens lokale autoriteiten was bij het verlenen van de vergunning geen rekening gehouden met de gevolgen voor het milieu.

ZIE OOK: Spectaculaire houten achtbaan tot nader order dicht

Nu is officieel besloten dat Wildfire toch mag blijven staan. "Kolmården is een grote toeristische trekpleister en een belangrijke werkgever in onze regio", zegt raadslid Reidar Svedahl. "Het is een bedrijf dat we liever niet willen benadelen."

Het is nog niet bekend wanneer de sensationele houten achtbaan weer opengaat. Er moet eerst een nieuwe vergunning geregeld worden.

Wildfire is een van de heftigste houten achtbanen ter wereld. Tijdens een twee minuten durend ritje gaan passagiers drie keer over de kop. De baan werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, in samenwerking met de Nederlandse firma Vekoma.

ZIE OOK: Opvallend: vijf houten achtbanen in Europa tegelijk in de problemen

Reacties