Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit is het verhaal achter de vernieuwde Space Mountain in Disneyland Paris

29-01-2017, 13.46 uur

Disneyland Paris vernieuwt de legendarische achtbaan Space Mountain. Vanaf komend voorjaar gaat de overdekte rollercoaster door het leven als Hyperspace Mountain. De attractie krijgt een nieuw achtergrondverhaal dat draait om de Rebel Alliance uit de Star Wars-films.

Bezoekers krijgen eerst een briefing van de beroemde Admiral Ackbar, die vertelt dat de Rebel Alliance hulp nodig heeft bij "het bewaken van een dreiging" boven de planeet Jakku. Vervolgens worden gasten samen met de Rebellen afgeschoten in een ruimteschip dat razendsnel het heelal doorkruist.

Het schip moet vijandige TIE fighters en de Imperial Star Destroyer proberen te ontwijken. Tijdens een ritje wordt gebruikgemaakt van speciale effecten, waaronder videoprojecties. Er komen nieuwe achtbaantreinen van fabrikant Vekoma. De ruimtereis wordt begeleid door bekende muziek uit de Star Wars-saga.

Hyperspace Mountain gaat over enkele maanden open. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. In het voorjaar wordt ook de vernieuwde vliegsimulator Star Tours in gebruik genomen. Disneyland Paris viert in 2017 het 25-jarig bestaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be