Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nature Wonder World

'Maak geheim onderzoek naar megapretpark Nature Wonder World openbaar'

27-01-2017, 16.30 uur

Het wordt hoog tijd dat een geheim onderzoek naar de haalbaarheid van mega-attractiepark Nature Wonder World openbaar wordt. Dat schrijft de Limburgse fractie van de SP op haar website. De studie naar de haalbaarheid van pretpark Nature Wonder World in Zuid-Limburg is afgelopen zomer al afgerond.

Op dit moment is echter onduidelijk wat de uitkomsten zijn en wat er van de provincie verwacht wordt. "Al maanden probeert de fractie van de SP meer informatie boven tafel te krijgen over de plannen", staat in een blogpost van fractievoorzitter Bram Schaminée.

Op 19 januari zou er meer duidelijkheid komen, maar een geplande informatiesessie is tot nader order uitgesteld. Schaminée: "De provincie heeft meebetaald aan de haalbaarheidsstudie, dus we vinden het niet meer dan normaal dat we inzicht krijgen in de uitkomsten ervan."

De SP denkt dat Jean Gelissen, initiatiefnemer van Nature Wonder World, aan het wachten is op financiers. "Uitstel in deze fase betekent echter vaak afstel. Als de plannen onhaalbaar zijn, dan moet de provincie niet langer treuzelen."

De bouw van het immens grote pretparkresort in Brunssum zou naar verwachting 727 miljoen euro kosten. Gelissen hoopt dat de overheid wil meebetalen.

Meer Nature Wonder World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be