Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen stopt met pony's bij vakantiehuisjes

26-01-2017, 17.55 uur

Attractiepark Slagharen gaat stoppen met het verhuren van vakantiehuisjes inclusief een pony. Dat bevestigt een woordvoerder van het park aan Looopings. Na komend najaar verdwijnen de verzorgpony's in het vakantiepark. Daarmee wordt definitief afscheid genomen van een tientallen jaren oude traditie.

Slagharen begon in 1963 met het verhuren van huisjes inclusief een shetlandpony. In 2008 werd besloten om afstand te doen van de dieren, maar sinds 2014 zijn er weer pony's te vinden in het vakantiepark. Volgens toenmalig directrice Angelique Klar was daar veel vraag naar.

Toch heeft de huidige directie onder leiding van Wouter Dekkers besloten om de verzorgpony's alsnog weg te doen. "De dieren hoorden bij de oude Buffalo Ranch Houses, die na de herfstvakantie gesloopt worden", vertelt een voorlichter. "Dat lijkt ons een goed moment om ook te stoppen met de pony's."

Komende zomer worden wel honderd nieuwe vakantiehuizen in gebruik genomen. "Maar daar passen de pony's minder goed bij. De oude huisjes zijn erg gedateerd. Met de verzorgpony's konden we een extraatje bieden om de gastwaardering te verhogen."

Ook de maatschappelijke discussie over dierenrechten speelt mee. Volgens de zegsman zijn er nog geen klachten binnengekomen van dierenactivisten. "Die discussie zijn we met deze beslissing voor."

Het zou kunnen dat bezoekers de pony's in het vakantiepark gaan missen, denkt de woordvoerder. "Maar de komende jaren willen we liever focussen op nieuwe attracties."

De aankondiging komt op een opvallend moment: deze week staat Slagharen internationaal in de belangstelling vanwege een komisch filmpje over de pony's.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be