Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Leipzig

'Duitse dierentuin moet gezonde dieren afmaken'

25-01-2017, 15.31 uur

In Duitsland is ophef ontstaan nadat een dierentuin aankondigde dat meerdere gezonde dieren worden afgemaakt. Volgens Zoo Leipzig (Oost-Duitsland) zorgt nieuwe Europese wetgeving ervoor dat Chinese muntjaks geslacht moeten worden. Maar de Europese Commissie spreekt dat tegen.

Zoo Leipzig vertelde afgelopen week dat de hertachtigen binnenkort gevoerd zullen worden aan de roofdieren in het park. "Ik betreur ten zeerste dat er geen andere oplossing is", meldde de directeur. "We moeten ons echter aan de wet houden."

Nu blijkt dat de dierentuin de wet waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd heeft. De dieren mogen zich niet meer voortplanten, maar mogen wel blijven leven tot ze een natuurlijke dood sterven. Bovendien geldt er tot augustus 2017 een overgangsperiode.

Het lot van de muntjaks in Leipzig - drie vrouwtjes en een mannetje - is momenteel onduidelijk. De dierentuin blijkt al langer van de dieren af te willen. Het verblijf van de jaks moet wijken voor een nieuw Zuid-Amerikaans gebied, dat in 2018 af moet zijn.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Zoo Leipzig
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be