Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Asielzoekerscentrum opgedoken in Madurodam

24-01-2017, 11.59 uur

In Madurodam heeft gisteren korte tijd een klein asielzoekerscentrum gestaan. Aan de rand van het Haagse miniatuurpretpark verscheen een zelfgemaakte maquette met twee gebouwen, een sportveldje, een slagboom en een spandoek.

De stunt is een initiatief van DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Met de actie willen de makers aandacht vragen voor de vluchtelingenproblematiek in Nederland. "Madurodam claimt een klein Nederland te zijn, dan hoort een asielzoekerscentrum daarbij!", schrijven de initiatiefnemers op Twitter.

"Door deze maquette in Madurodam te plaatsen willen we de soberheid van een azc benadrukken", staat in een verklaring. Het park wil niet inhoudelijk op het voorval reageren, laat een woordvoerster weten aan Looopings.

Madurodam wordt vaker gebruikt voor 'ludieke' protestacties. In 2015 werden er nog kleine spandoeken bij een maquette geplaatst. Dat gebeurde naar aanleiding van commotie over aardbevingen in Groningen.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be