Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: dit voorspelden de ontwerpers van Disneyland Paris 25 jaar geleden

23-01-2017, 20.27 uur

Hoe dachten de ontwerpers van Disneyland Paris 25 jaar geleden dat het pretpark er nu uit zou zien? In een bijzondere video uit 1992 doet Disney een voorspelling over het Disneyland Paris van 2017. In het filmpje worden verschillende attracties en shows getoond die het levenslicht nooit hebben gezien.

"Voor de meeste mensen lijkt een kwart eeuw verder een hele poos, maar voor de ontwerpers van Euro Disney voelt het jaar 2017 als de dag van morgen", vertelt presentator Don Johnson vol overtuiging. "Plannen voor de komende 25 jaar worden nu al gemaakt."

Vervolgens zijn onder meer maquettes te zien van attracties rond The Little Mermaid en Beauty and the Beast. Ook het decor van een Indiana Jones-stuntshow komt voorbij. Bovendien zou er al in 1995 een tweede park openen: Disney's MGM Studios Europe. In 2002 volgde uiteindelijk het Walt Disney Studios Park.

Het fragment is afkomstig uit de tv-special The Grand Opening of Euro Disney, uitgezonden op 11 april 1992. In de beginjaren ging het pretparkresort nog door het leven als Euro Disney.

Tegenwoordig kampt Disneyland Paris met structurele financiële problemen, enorme schulden en teruglopende bezoekersaantallen. De afgelopen vijf jaar werd één nieuwe attractie in gebruik genomen: Ratatouille: The Adventure (2014).



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be