Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Opvallend: vijf houten achtbanen in Europa tegelijk in de problemen

23-01-2017, 16.55 uur

Liefhebbers van houten achtbanen hebben het moeilijk. Maar liefst vijf verschillende houten achtbanen in Europa staan langdurig stil. De rollercoasters zijn buiten gebruik vanwege technische mankementen, werkzaamheden of problemen met de vergunning.

Het gaat om banen in België, Duitsland, Spanje, Zweden en Hongarije. Houten achtbaan Colossos in het Duitse Heide Park staat sinds juli vorig jaar stil, officieel omwille van "onvoorziene werkzaamheden." Of de attractie dit jaar opengaat, is nog onduidelijk.

Plopsaland De Panne houdt de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride noodgedwongen dicht. De ride is al maanden af, maar het pretpark heeft de opening uitgesteld omdat een milieuvergunning afgelopen zomer ontbrak.

In de Hongaarse hoofdstad Budapest staat één van de oudste houten achtbanen van Europa: Hullámvasút in Holnemvolt Park, geopend in 1926. Sinds eind 2015 is de 91 jaar oude attractie niet meer toegankelijk. Het park blijft de komende jaren dicht in verband met renovatiewerkzaamheden.

Het Spaanse pretpark Terra Mítica in Benidorm weet niet of houten achtbaan Magnus Colossus ooit nog heropend wordt. De coaster is al een jaar buiten bedrijf. Terra Mítica kampt met financiële problemen.

Wat er met de spectaculaire houten achtbaan Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården gaat gebeuren, is ook nog niet bekend. De bouwvergunning werd afgelopen najaar - maanden na de officiële opening - alsnog ingetrokken. Milieuactivisten willen dat de baan wordt afgebroken.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be