Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-meme met stomverbaasde lakei is hit op social media

20-01-2017, 19.40 uur

Een personage uit de nieuwe Efteling-attractie Symbolica is een ware hit op social media. Grappenmakers hebben een internetmeme gemaakt van lakei O.J. Punctuel, die in een making-of-video op YouTube te zien is terwijl hij stomverbaasd door een kijkapparaat tuurt.

De stroom aan grappen begon met een fotobewerking van ene Arendo op Twitter, waarop de lakei lijkt te schrikken van de ingang van Walibi Holland. Daarna volgden tientallen varianten van andere lolbroeken.

De eerste Punctuel-meme verscheen op 14 januari, een dag na het uitkomen van de YouTube-video. Inmiddels is er zelfs een heuse 'O.J. Punctuel Generator', gemaakt door pretparkfan Tom Vandenbroucke. "Speciaal voor jullie, omdat ik ze zo hilarisch vind", zegt hij erbij.

De lakei wordt gespeeld door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be