Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Uitbreidingsplannen Madurodam gepresenteerd: nieuwe attracties en veel groen

20-01-2017, 07.43 uur

Madurodam heeft plannen gepresenteerd voor de bouw van meerdere nieuwe attracties. Het miniatuurpretpark in Den Haag wil met 0,7 hectare groeien. Om buurtbewoners een plezier te doen, worden nieuwe paviljoens omringd door een speciale groene ecowal.

De bouw van de overdekte attracties, aan de rand van het park, vindt plaats tussen 2020 en 2030. Ook worden de kassa's verplaatst en komen er meer bomen op het entreeplein en in het park.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Madurodam met 4,5 hectare zou uitbreiden. Na gesprekken met bezorgde omwonenden en kritische natuurorganisaties werd dat teruggebracht naar 1,6 hectare. Nu blijft er 0,7 hectare van over.

"Als geen ander realiseren wij ons dat mensen zeer gesteld zijn op bos en groen", zegt directeur Joris van Dijk. "Daarom zijn we bij deze laatste aanpassing tot het uiterste gegaan om de belangen bij elkaar te brengen."

Van Dijk wil Madurodam met de uitbreiding weersonafhankelijk maken. Volgens hem kan het park met de 0,7 hectare precies de noodzakelijke nieuwigheden realiseren. "Het plan vraagt iets van de stad en van de politiek maar daar komt een toekomstbestendig Madurodam voor terug."

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be