Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque Warner Madrid

Arrestaties vanwege grootschalige fraude in Warner Bros.-pretpark

20-01-2017, 14.37 uur

De Spaanse politie heeft een web van corruptie en fraude blootgelegd in het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid. Er is tussen 2012 en 2016 op grote schaal gefraudeerd met onderhoudscontracten, waarbij enorme sommen geld zijn witgewassen. Tot nu toe vonden er vier aanhoudingen plaats.

Prijzen van facturen werden kunstmatig opgedreven. Ook is er betaald voor werk dat nooit is uitgevoerd. Om het geld wit te wassen, werden verschillende huizen aangekocht. De onderhoudsmanager van het attractiepark, Alberto Jimenez Manjón, spande naar verluidt samen met verschillende bouwbedrijven.

De vier arrestanten worden verdacht van valsheid in geschrifte, corruptie en witwaspraktijken, meldt de Spaanse krant El Mundo. De aanhoudingen vonden eerder deze maand plaats. Het pretpark wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan zolang het onderzoek loopt.

Parque Warner Madrid is onderdeel van parkengroep Parques Reunidos, de eigenaar van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. In het Spaanse Warner Bros.-park staan attracties rond figuren als Batman, Superman, Tom and Jerry en de Looney Tunes.

Meer Parque Warner Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be