Parque Warner Madrid

Arrestaties vanwege grootschalige fraude in Warner Bros.-pretpark

20-01-2017, 14.37 uur | Reacties

De Spaanse politie heeft een web van corruptie en fraude blootgelegd in het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid. Er is tussen 2012 en 2016 op grote schaal gefraudeerd met onderhoudscontracten, waarbij enorme sommen geld zijn witgewassen. Tot nu toe vonden er vier aanhoudingen plaats.

Prijzen van facturen werden kunstmatig opgedreven. Ook is er betaald voor werk dat nooit is uitgevoerd. Om het geld wit te wassen, werden verschillende huizen aangekocht. De onderhoudsmanager van het attractiepark, Alberto Jimenez Manjón, spande naar verluidt samen met verschillende bouwbedrijven.


ZIE OOK: Pretpark krijgt boete van 321.000 euro

De vier arrestanten worden verdacht van valsheid in geschrifte, corruptie en witwaspraktijken, meldt de Spaanse krant El Mundo. De aanhoudingen vonden eerder deze maand plaats. Het pretpark wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan zolang het onderzoek loopt.

Parque Warner Madrid is onderdeel van parkengroep Parques Reunidos, de eigenaar van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. In het Spaanse Warner Bros.-park staan attracties rond figuren als Batman, Superman, Tom and Jerry en de Looney Tunes.

ZIE OOK: Miljoenen euro's verduisterd bij Plopsaland-eigenaar Studio 100

Reacties