Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Natuurliefhebbers krijgen gelijk: geen Efteling-weg door natuurgebied

19-01-2017, 23.59 uur

Er komt toch geen nieuwe toegangsweg ten zuiden van de Efteling, dwars door een natuurgebied. Het college van Loon op Zand heeft definitief een streep door dat plan gezet. Buurtbewoners, Natuurmonumenten en de Brabantse Milieufederatie waren fel tegen de aanleg van de weg.

In november luidde Natuurmonumenten nog de noodklok. "Het is van groot belang dat aan weerszijden van de natuurbrug voldoende rust en ruimte blijft", zei een gebiedsmanager. De natuurliefhebbers krijgen hun zin. "Het staat niet meer in het masterplan", bevestigt wethouder Gerard Bruijniks aan het Brabants Dagblad.

Als er aan de zuidkant van de Efteling toch een nieuwe weg noodzakelijk blijkt, dan zal die waarschijnlijk ter hoogte van de Eftelingsestraat aangelegd worden. Dat is de weg tussen het attractiepark en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land. "Maar wel onder strikte voorwaarden", aldus Bruijniks.

Het nieuwe ontwerp-masterplan van de Efteling leverde ruim vijftig reacties op. De aangepaste versie wordt in februari besproken in de opinie- en gemeenteraad. Het pretpark wil uitbreiden met acht hectare. Omwonenden maken zich vooral zorgen over files, parkeeroverlast, geluidshinder en de aantasting van de natuur.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be