Attractiepark Toverland

'Nieuwe wing coaster Toverland wordt veertig meter hoog'

20-02-2017, 16:05 uur | Reacties

De nieuwe wing coaster die Toverland volgend jaar gaat openen, wordt behoorlijk hoog. Volgens ingewijden krijgt de spectaculaire achtbaan in het Limburgse attractiepark een hoogte van ongeveer veertig meter. De constructie torent straks ver boven de rest van het pretpark uit.

Looopings kon afgelopen maand al melden dat Toverland een sensationele wing coaster heeft besteld, al bevestigt het park zelf nog niets. De ride wordt onderdeel van een nieuw themagebied. In een wing coaster zitten passagiers in karretjes die naast de rails hangen.


ZIE OOK: Gigantische nieuwe achtbaan in Toverland: Limburgs pretpark bouwt spectaculaire wing coaster

Op dit moment staan er drie wing coasters in Europa: Raptor in het Italiaanse Gardaland (33 meter hoog), The Swarm in het Britse Thorpe Park (39 meter hoog) en Flug der Dämonen in het Duitse Heide Park (veertig meter hoog).

Nu is houten achtbaan Troy nog de hoogste attractie van Toverland. Die rollercoaster brengt inzittenden tot een hoogte van 35 meter. In Nederland staat slechts één achtbaan die hoger is dan veertig meter: de ruim 46 meter hoge Goliath in Walibi Holland.

ZIE OOK: Video: bekijk een voorproefje op de nieuwe wing coaster in Toverland

Reacties