Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

'Nieuwe wing coaster Toverland wordt veertig meter hoog'

20-02-2017, 16.05 uur

De nieuwe wing coaster die Toverland volgend jaar gaat openen, wordt behoorlijk hoog. Volgens ingewijden krijgt de spectaculaire achtbaan in het Limburgse attractiepark een hoogte van ongeveer veertig meter. De constructie torent straks ver boven de rest van het pretpark uit.

Looopings kon afgelopen maand al melden dat Toverland een sensationele wing coaster heeft besteld, al bevestigt het park zelf nog niets. De ride wordt onderdeel van een nieuw themagebied. In een wing coaster zitten passagiers in karretjes die naast de rails hangen.

Op dit moment staan er drie wing coasters in Europa: Raptor in het Italiaanse Gardaland (33 meter hoog), The Swarm in het Britse Thorpe Park (39 meter hoog) en Flug der Dämonen in het Duitse Heide Park (veertig meter hoog).

Nu is houten achtbaan Troy nog de hoogste attractie van Toverland. Die rollercoaster brengt inzittenden tot een hoogte van 35 meter. In Nederland staat slechts één achtbaan die hoger is dan veertig meter: de ruim 46 meter hoge Goliath in Walibi Holland.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be