Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit wordt de nieuwe musical in het Efteling Theater

22-02-2017, 14.16 uur

Een bekend Efteling-figuur krijgt zijn eigen musical. Vanaf komend najaar staat de Sprookjessprokkelaar op de planken in het Efteling Theater. Het pretpark belooft "een avontuur met dans, acrobatiek, muziek en zang".

De Sprookjessprokkelaar is een klein, oud mannetje met een baard. Hij verzamelt takken, die symbool staan voor de verhalen in zijn Sprookjesbibliotheek. Het personage werd in 2014 geïntroduceerd bij de presentatie van een gelijknamig kinderboek van Paul van Loon en prinses Laurentien van Oranje. Daar zijn inmiddels 18.000 exemplaren van verkocht.

Tegenwoordig loopt de Sprookjessprokkelaar regelmatig rond in de Efteling, in de vorm van een interactieve looppop. Afgelopen zomer kreeg hij zijn eigen ontmoetingsplek aan de rand van het Sprookjesbos. Daar vertelt hij verhalen. Eind vorig jaar publiceerde het attractiepark al een veertien minuten durende verfilming van het verhaal.

'Sprookjessprokkelaar de Musical' is vanaf september 2017 te zien op weekenddagen en in vakanties. Voor de nieuwe voorstelling gaat het attractiepark binnenkort op zoek naar 450 opa's en oma's die graag met hun kleinkinderen eenmalig een rol willen spelen.

In het Efteling Theater wordt jaarlijks een grote theaterproductie opgevoerd. Tot nu toe waren dat Doornroosje (2003), De Kleine Zeemeermin (2004), Ti Ta Tovenaar (2005), Annie (2006), Assepoester (2007), The Sound of Music (2008, 2009), Sprookjesboom (2010, 2012, 2014), Kruimeltje (2010), Droomvlucht (2011), Klaas Vaak (2013), Pinokkio (2015) en De Gelaarsde Kat (2016).

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be