Alton Towers Resort

Mysterieuze Engelse attractie Hex na een jaar weer open

17-01-2017, 14:54 uur | Reacties

De mysterieuze attractie Hex in het Engelse pretpark Alton Towers gaat na een jaar weer open. In 2016 bleven de poorten van het draaiende huis het hele seizoen gesloten, officieel vanwege een grootschalige onderhoudsbeurt. Vanaf eind maart kunnen bezoekers weer een ritje maken.

Hex is een 'madhouse' van de Nederlandse fabrikant Vekoma, gebaseerd op een duistere legende over een vervloekte eikenboom. Als de boom een tak verliest, zal een familielid van de graaf van Shrewsbury sterven. Het principe van de zeventien jaar oude ride is vergelijkbaar met Villa Volta in de Efteling en Merlin's Magic Castle in Walibi Holland.


ZIE OOK: Zeven attracties blijven gesloten in Engels pretpark Alton Towers

Alton Towers heeft nog niet bekendgemaakt wat er is veranderd bij de renovatiewerkzaamheden. Fans vermoeden dat de langdurige sluiting vooral een bezuinigingsmaatregel was. Het pretpark kampt met teruglopende bezoekersaantallen sinds een achtbaanongeluk in juni 2015.

In 2017 blijven drie grote attracties gesloten: darkride Charlie and the Chocolate Factory, de overdekte vrijevalattractie Nemesis Sub-Terra en Ice Age: The 4D Experience. Volgend jaar opent Alton Towers een nieuwe houten achtbaan.

ZIE OOK: Boete van bijna 6 miljoen euro voor ongeluk met achtbaan The Smiler

Reacties