Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Verwaarloosde dieren uit Spaanse horrordierentuin naar Nederland

16-01-2017, 17.53 uur

Een Spaanse dierentuin waar dieren ernstig worden verwaarloosd, gaat definitief dicht. Na jarenlange protesten van dierenactivisten heeft de gemeenteraad van het Zuid-Spaanse Almuñécar besloten dat dierenpark Peña Escrita permanent gesloten moet worden.

Het park ligt al jaren onder vuur. "De dieren die hier leven, worden ernstig verwaarloosd en zijn in levensgevaar", staat op de website van de Spaanse dierenrechtenorganisatie FAADA. "In acht maanden tijd zijn maar liefst elf dieren overleden."

Afgelopen weekend zijn de eerste dieren verplaatst naar opvangcentra in Nederland en België. Stichting AAP in Almere vangt witsnuitneusberen, maki's en een baviaan op. Het Belgische Natuurhulpcentrum Opglabbeek neemt twee leeuwen en een hoop stekelvarkens over. Voor de overgebleven dieren moet nog een onderkomen worden gezocht.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be