Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Plan voor nieuw pretpark met Koning Arthur-thema

16-01-2017, 12.59 uur

In Frankrijk ligt een plan klaar voor een nieuw pretpark dat in het teken staat van Koning Arthur. Het themapark 'Avalonys' zou in 2021 af moeten zijn. De geplande attracties en shows draaien om de legende van Koning Arthur, de Ridders van de Ronde Tafel, tovenaar Merlijn en het zwaard Excalibur.

De toeristische trekpleister van tachtig hectare moet komen te liggen in de regio Bretagne, bij de West-Franse stad Guipry-Messac. De initiatiefnemers willen van het park een internationale bestemming maken, met 500.000 bezoekers in het eerste openingsjaar.

"De onderhandelingen over de aankoop van het terrein zijn in een vergevorderd stadium", vertelt Aurélien Loro van ontwikkelingsmaatschappij Enez Aval. "We zijn momenteel op zoek naar particuliere en publieke investeerders."

De bedenkers willen niet alleen een beroep doen op traditionele pretparkattracties, maar ook op nieuwe technieken zoals augmented reality. Aval: "De Arthur-legende wordt in pretparken tot nu toe weinig benut, terwijl het een onderwerp is dat mensen enorm fascineert."

Overigens is in Frankrijk al wel een themapark te vinden waar Koning Arthur een belangrijke rol speelt. In het historische themapark Puy du Fou wordt al jaren de voorstelling Les Chevaliers de la Table Ronde opgevoerd. De spektakelshow draait om het verhaal van de mythische Britse koning.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be