Efteling

Efteling onderzoekt 'namaakversie' van Sprookjesboom

15-01-2017, 14:37 uur | Reacties

Een ondernemer heeft een pratende boom op de markt gebracht die wel heel veel lijkt op de bekende Sprookjesboom in de Efteling. Het attractiepark bekijkt nog of er juridische stappen ondernomen moeten worden. Volgens de maker van de boom berust elke gelijkenis echter op puur toeval.

Het 'Sprookjesboompje' is 1.10 meter hoog en kost 1815 euro. "Sprookjesboompje is een nieuwe ontwikkeling voor kindvermaak, maar uit ervaring weten we dat ook volwassenen dit erg leuk vinden", staat op de website waar de boom besteld kan worden.


ZIE OOK: Pretpark in Noorwegen 'steelt' Sprookjesboom uit de Efteling

Maker Johan Vermeer maakt zich nog geen zorgen over eventuele bemoeienis van de Efteling. "We koppelen onze naam niet aan het pretpark en we hebben de boom helemaal zelf in elkaar laten zetten", laat hij aan Looopings weten. "De Efteling is een prachtig park, maar men heeft niet het alleenrecht op een boom die sprookjes vertelt."

Een woordvoerster van de Efteling weet nog niet of er ingegrepen gaat worden. "De Efteling is vaak een inspiratiebron voor allerlei soorten projecten", zegt ze. "Wij ondernemen actie als we denken dat er bij commerciële activiteiten de indruk kan ontstaan dat iets van ons afkomstig is."ZIE OOK: Illegale Efteling-beelden aangeboden op Marktplaats

Reacties