Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Pretpark Julianatoren betrokken bij frauduleus RTL-programma

13-01-2017, 21.31 uur

Het Apeldoornse pretpark de Julianatoren heeft meegedaan aan het RTL-programma De Succesfactor, dat gisteren van de buis werd gehaald vanwege oplichting. Onderzoeksprogramma Rambam toonde aan dat tv-kijkers worden belazerd.

De Succesfactor liet bedrijven in ruil voor 12.750 euro exclusief btw een zogeheten Business Succes Award 'winnen'. Daarvoor kregen de firma's positieve media-aandacht, inclusief een reportage op RTL 7 en een advertentie in Het Financieele Dagblad.

Rambam richtte een fictief uitzendbureau op om te laten zien dat 'de grootste ondernemersprijs van Nederland' doorgestoken kaart is. Met succes: het verzonnen bedrijf werd onmiddellijk gebombardeerd tot branchewinnaar, inclusief een lovend juryrapport dat nergens op gebaseerd was.

Ook de Julianatoren werd onlangs uitgeroepen tot branchewinnaar. Pretparkdirecteur Jeroen Buter was zich van geen kwaad bewust, vertelt hij aan Looopings. "Het bevreemde mij wel dat we moesten betalen toen we gewonnen hadden", zegt hij. "Maar de reportage en de media-aandacht die we ervoor terugkregen waren leuk, dus ik had eigenlijk niets te klagen."

RTL noemt de onthulling van Rambam "een zeer ernstige zaak". In een verklaring zegt de zender: "Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden."

De Julianatoren heeft alle verwijzingen naar het programma inmiddels van Facebook gehaald. De onthullende uitzending van Rambam is terug te kijken via npo.nl.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be