Nieuws

Youtubers bouwen dierentuin in woonwijk: Partij voor de Dieren baalt

12-01-2017, 16:55 uur | Reacties

De Partij voor de Dieren (PvdD) is niet blij met een stunt van YouTube-kanaal StukTV. In een video is te zien hoe populaire youtubers midden in de nacht een dierentuin bouwen in een woonwijk, inclusief levende dieren. Daarvoor worden een struisvogel, een dromedaris, kamelen, alpaca's, schapen, geiten, runderen en ezels van stal gehaald.

"Zo'n actie is natuurlijk absoluut flauwekul", zegt een woordvoerder van de dierenpartij in gesprek met Looopings. "Dieren worden gebruikt voor entertainment, om kijkcijfers te scoren en geld te verdienen. Dit is op geen enkele manier te verantwoorden. Het is gewoon verkeerd."


ZIE OOK: Dierenactivisten blij met lagere bezoekersaantallen Dolfinarium

StukTV werkte voor de video samen met de firma Bert's Animal Verhuur. "Het welzijn van de dieren staat voorop", staat op de website van het bedrijf. De PvdD bestrijdt dat. "Dan ga je niet midden in de nacht met dieren lopen sjouwen om ze voor een paar uur midden in een woonwijk neer te zetten. Dan hou je ze in een omgeving waar ze hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen."

De filmpjes van StukTV worden honderdduizenden keren bekeken, voornamelijk door jongeren. Volgens de PvdD-voorlichter geven de makers op deze manier een slecht voorbeeld aan de jeugd. "Deze jongens proberen op een ludieke manier geld te verdienen over de rug van dieren. Daar zijn we faliekant tegen. Laat volgende keer de dieren weg."ZIE OOK: Dierentuinen reageren op controversieel plan van Partij voor de Dieren

Reacties