Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Chinezen willen dat Ouwehands Dierenpark pandaverblijf van 7 miljoen euro aanpast

11-01-2017, 17.48 uur

Het nieuwe 7 miljoen euro kostende pandaverblijf van Ouwehands Dierenpark moet aangepast worden. Dat heeft een Chinese delegatie besloten na een inspectie. Pas als een aantal kleine wijzigingen is doorgevoerd, kunnen twee reuzenpanda's vanuit China naar Nederland komen.

Dinsdag kreeg een vijfkoppige delegatie van de Chinese Wildlife Conservation Association een rondleiding. Daarbij werden de binnenverblijven, nachtverblijven, kraamkamer, bamboeopslag, buitenverblijven en verzorgersruimte geïnspecteerd. De Chinese deskundigen reageerden erg enthousiast, maar kwamen wel met verbeterpunten.

In de binnenverblijven moeten meerdere klimtakken ingekort worden. Omdat reuzenpanda's goede klimmers zijn, kunnen ze mogelijk via de takken bij leidingen komen. Verder wordt er samen met de Chinezen nagedacht over een mooiere bescherming van de eiken in de buitenverblijven, zodat schrikdraad daar niet nodig is. Daarnaast zijn er buiten meer schuilhutten nodig.

Het nieuwe themagebied Pandasia van negenduizend vierkante meter zal ook onderdak bieden aan andere Aziatische diersoorten, zoals kleine panda's en muntjaks. De panda's worden in het voorjaar verwacht. Een precieze datum is nog niet bepaald.

Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be