Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Ontwerper van nieuw pretpark WitchWorld voelt zich 'door en door bedrogen'

09-01-2017, 22.47 uur

Een Belgische kunstenaar die figuren bedacht voor het nieuwe pretpark WitchWorld in Almere, zit in zak en as. Door een ruzie met WitchWorld-directeur Ton Theunis is ontwerper Johan Desseyn een hoop van zijn kunstwerken kwijtgeraakt. Die worden volgens de vormgever nu onrechtmatig gebruikt en nagemaakt.

De Belg ontwierp in zes jaar tijd tientallen figuren voor het nieuwe themapark, dat over een paar jaar moet openen in Almere. Hij kreeg daar nooit voor betaald. Toen hij merkte dat WitchWorld-initiatiefnemer Theunis zijn personages ongevraagd voor commerciële doeleinden gebruikte, ontstond er een juridisch conflict.

"Ik ben op een onbeschofte manier aan de kant gezet", vertelt de ontwerper aan Omroep Flevoland. "Dat doet pijn." Nu wil hij zijn kunstwerken - meerdere kleibeelden en foto's - terug hebben. Sommige attributen die wel terugkwamen, zijn beschadigd.

Theunis reageert op de aantijgingen met een omslachtige verklaring van veertien alinea's op zijn website. In het warrige verhaal staat dat hij alleen via zijn advocaat met Desseyn wil communiceren. De kunstenaar zou zijn beelden wel mogen ophalen in Almere.

Ook maakt Theunis van de gelegenheid gebruik om te vertellen hoe goed WitchWorld ervoor staat. "Er worden al enige tijd serieuze gesprekken gevoerd met buitenlandse partijen rondom zo'n investering", aldus de directeur. "De concept- en voorbereidingsfases van de bouw van het park zijn nagenoeg klaar en het ziet er geweldig uit!"

WitchWorld - een themapark met attracties over heksen en trollen - moet in 2019 of 2020 opengaan. Voor de bouw is ongeveer 90 miljoen euro nodig. De financiën zijn nog niet rond.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be