Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Kownaty

Bouw van nieuw Plopsa-pretpark live te volgen via webcam

12-01-2017, 13.27 uur

In Polen wordt gebouwd aan een gloednieuw Plopsa-pretpark, dat eind dit jaar af moet zijn. De bouw van Majaland Kownaty, zoals het attractiepark gaat heten, is nu dag en nacht live te volgen. Een webcam brengt de bouwwerkzaamheden 24 uur per dag in beeld.

Op de website van bouwbedrijf CFE Polska staat een livestream. In oktober vorig jaar werd de eerste steen gelegd. Inmiddels is een belangrijk deel van de constructie af: er zijn tientallen betonnen palen neergezet. Als alles volgens plan verloopt, worden in december de eerste bezoekers verwelkomd.

Majaland - grotendeels overdekt - wordt onderdeel van recreatiegebied Holiday Park Kownaty. Het project is een initiatief van de Nederlandse investeerder Momentum Capital. Er komen verspreid over tien hectare ongeveer 25 attracties die in het teken staan van Studio 100-figuren Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi.

De grondleggers van het pretpark verwachten 300.000 bezoekers per jaar. Achter de schermen wordt al gewerkt aan uitbreidingsplannen voor de komende jaren. Er zou ook een zwemparadijs gepland zijn.

Meer Majaland Kownaty
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be