Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ripley's Believe It or Not! Amsterdam

'Nieuwe Amsterdamse attractie Ripley's is om te janken, zo slecht'

08-01-2017, 18.18 uur

De nieuwe toeristische attractie Ripley's Believe It or Not! in Amsterdam is "lelijk en verschrikkelijk slecht, echt om te janken". Dat schrijft journalist Philippus Zandstra in NRC Handelsblad. Hij raadt iedereen sterk af om de toeristentrekpleister te bezoeken.

Ripley's Amsterdam - een combinatie van een pretpark en een interactief museum - opende afgelopen zomer. In het rariteitenkabinet worden verzamelde bizarre voorwerpen tentoongesteld. Er is ook een 'moving theatre' met een 3D-film.

"Vergeet samenhang of logica, Ripley's is een en al willekeur", aldus Zandstra. "Een pop van de langste man ooit, een paar gekrompen hoofden en 's werelds grootste verzameling van riemgespen; deze attractie is een desoriënterende trip waar geluid en beeld van alle kanten op je af komt, zonder dat er iets logisch is."

De 'tourist trap' moet het vooral hebben van buitenlandse toeristen die nog wat tijd over hebben, denkt de NRC-journalist. Engelse teksten op de bordjes zijn slecht vertaald in het Nederlands. "Zelfs de stagiair geloofde er niet in."

"Wat vooral beklijft is de lelijkheid van de expositie. Een leeuw die is vervaardigd uit autobanden of een Jack Sparrow van auto-onderdelen; het zijn hobby's die een oom van de reïntegratiecoach moest ontwikkelen omdat hij overspannen thuis zit."

Ripley's is 365 dagen per jaar geopend. Een toegangskaartje kost 20 euro. Voor de 3D-film moet 5 euro bijbetaald worden.



Meer Ripley's Believe It or Not! Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be