Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Jubelstemming bij Attractiepark Slagharen: '2016 was fenomenaal jaar'

11-01-2017, 21.41 uur

Hoewel de bezoekersaantallen niet zijn gestegen, noemt Attractiepark Slagharen 2016 "een fenomenaal jaar". "We focussen niet op het aantal gasten, maar op de omzet en de bestedingen per bezoeker", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Daar zien we een stijgende lijn."

Het afgelopen seizoen stond voor Slagharen in het teken van renovaties. De oude Octopus-attractie werd gerenoveerd, net als ruim honderd cowboyhuisjes en meer dan tachtig wigwamtenten. "We maken een kwaliteitsslag en daar gaan we mee door", zegt de voorlichter. "De kurk is van de fles."

Het pretpark in Overijssel trekt ongeveer een miljoen bezoekers per jaar. Jaren geleden sprak het voormalige management nog over aantallen tussen 1,4 en 1,7 miljoen, maar die gegevens bleken verzonnen. De huidige directie onder leiding van Wouter Dekkers geeft wel openheid van zaken.

Dit jaar opent de triple-launch coaster Gold Rush. Ook worden er honderd nieuwe vakantiehuizen in gebruik genomen. Daarnaast krijgt de hoofdingang een opknapbeurt. "We blijven focussen op de marge, maar het zou goed kunnen dat ook de bezoekersaantallen gaan stijgen", aldus de zegsman.

Directeur Dekkers heeft plannen genoeg voor de komende jaren. Hij zou in de toekomst onder meer graag een grote wildwaterbaan realiseren, vertelde hij afgelopen najaar.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be