Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Plopsaland De Panne

Plopsaland steekt tientallen miljoenen euro's in nieuw vakantiepark met bungalows

07-01-2017, 19:45 uur | Reacties

Verrassend nieuws uit Plopsaland De Panne. Bezoekers van het Vlaamse pretpark kunnen binnenkort blijven slapen in een gloednieuw Plopsa-vakantiepark van 30 miljoen euro. Naast staanplaatsen voor caravans en tenten komen er 150 gethematiseerde vakantiehuizen.

Het vakantiepark van tien hectare komt achter het huidige attractiepark te liggen, bij themagebied Wickieland. Plopsaland heeft een nabijgelegen camping opgekocht. De bouw verloopt in drie fases. Volgend jaar moeten de eerste verblijven af zijn.


ZIE OOK: Zo gaat het hotel van Plopsaland De Panne eruitzien

De themahuisjes staan in het teken van Studio 100-karakters als Kabouter Plop, Bumba, K3 en Wickie de Viking. Vanavond kwam een eerste ontwerp van een vikingdorpje naar buiten. Eerder kondigde Plopsaland al een groot familiehotel aan, dat een theaterthema krijgt. Het Plopsa Hotel gaat 20 miljoen euro kosten en opent naar verwachting in het voorjaar van 2018.

Uiteindelijk moet 40 procent van de omzet komen uit overnachtingen, vertelt directeur Steve Van den Kerkhof. "Als we echt mee willen met de toppers in Europa, zoals de Efteling en Phantasialand, dan moeten de mensen bij ons in de huisjes kunnen blijven slapen."

Hij denkt dat Plopsaland straks voor ieder wat wils te bieden heeft. "Met ons hotel, de huisjes en de kampeerplaatsen zullen we alle segmenten aanspreken."

ZIE OOK: Waterpark Plopsaland voortaan 365 dagen per jaar open

Reacties