Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark onthult 'mooiste pandaverblijf ter wereld'

10-01-2017, 18.51 uur

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft het "grootste en mooiste pandaverblijf ter wereld". Dat zei Zhong Yi, directeur van de Wildlife Conservation Association uit China, bij het inspecteren van het nieuwe verblijf. Komend voorjaar worden de twee bewoners Wu Wen en Xing Ya verwacht.

Dierentuindirecteur Robin de Lange is zelf ook erg blij met het resultaat. "Het is een fantastisch mooi, traditioneel Chinees gebouw geworden", vertelt hij. "We hebben kosten noch moeite gespaard." Ouwehands investeerde ongeveer 7 miljoen euro in het pandaproject.

Het transport van de dieren moet nog ingepland worden. Dinsdagochtend kregen journalisten en een vierkoppige Chinese delegatie een rondleiding. Eind deze week komen de Chinezen met hun definitieve bevindingen. Op dit moment is er geen dierentuin in Nederland met reuzenpanda's.

De komst van de bijzondere beesten werd vorig jaar nog uitgesteld omdat het verblijf niet aan alle eisen voldeed. Zodra de panda's te zien zijn, wordt de entreeprijs van het park verhoogd. Toegangskaarten zijn dan alleen nog verkrijgbaar op internet.



Meer Ouwehands Dierenpark Rhenen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be