Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands Dierenpark onthult 'mooiste pandaverblijf ter wereld'

10-01-2017, 18:51 uur | Reacties

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft het "grootste en mooiste pandaverblijf ter wereld". Dat zei Zhong Yi, directeur van de Wildlife Conservation Association uit China, bij het inspecteren van het nieuwe verblijf. Komend voorjaar worden de twee bewoners Wu Wen en Xing Ya verwacht.

Dierentuindirecteur Robin de Lange is zelf ook erg blij met het resultaat. "Het is een fantastisch mooi, traditioneel Chinees gebouw geworden", vertelt hij. "We hebben kosten noch moeite gespaard." Ouwehands investeerde ongeveer 7 miljoen euro in het pandaproject.

ZIE OOK: Komst reuzenpanda's naar Nederland minstens een half jaar uitgesteld

Het transport van de dieren moet nog ingepland worden. Dinsdagochtend kregen journalisten en een vierkoppige Chinese delegatie een rondleiding. Eind deze week komen de Chinezen met hun definitieve bevindingen. Op dit moment is er geen dierentuin in Nederland met reuzenpanda's.

De komst van de bijzondere beesten werd vorig jaar nog uitgesteld omdat het verblijf niet aan alle eisen voldeed. Zodra de panda's te zien zijn, wordt de entreeprijs van het park verhoogd. Toegangskaarten zijn dan alleen nog verkrijgbaar op internet.ZIE OOK: Kaarten Ouwehands Dierenpark binnenkort alleen te koop op internet

Reacties
Bijdrage