Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Geen virtual reality-achtbaan in Toverland

13-02-2017, 12:00 uur | Reacties

Er komt voorlopig geen virtual reality-achtbaan in Toverland. Het Limburgse attractiepark ziet het gebruik van virtual reality-brillen bij rollercoasters niet zitten. Dat vertelt entertainmentmanager Tessa Maessen in een interview.

Ondanks de opkomst van nieuwe technieken blijft de menselijke factor voor Toverland het belangrijkst, zegt Maessen in gesprek met tijdschrift InterPark. "Natuurlijk maken we gebruik van speciale effecten, maar onze gasten waarderen een persoonlijke tintje nog altijd het meest."

ZIE OOK: Efteling ziet niets in virtual reality-brillen: 'Beleving is te individueel'

Het pretpark investeert dan ook niet in virtual reality-brillen. De manager denkt ook dat de techniek de komende jaren nog verfijnd moet worden. "Er is op dat gebied nog werk te doen."

Bovendien vreest Maessen dat de techniek bezoekers doet denken aan het dagelijkse leven. "En in Toverland willen we juist dat gasten de echte wereld even vergeten." Ze is naar eigen zeggen al wel bezig met shows voor een nieuw themagebied dat in 2018 opengaat.

Ook de Efteling ziet op dit moment niets in het gebruik van virtual reality-brillen. Volgens operationeel directeur Coen Bertens is de beleving te individueel. Walibi Holland wordt het eerste Nederlandse pretpark met een virtual reality-attractie. Die gaat komend voorjaar open.

ZIE OOK: Nieuwe virtual reality-attractie in Walibi: 'Nog heftiger dan The Clinic'

Reacties
Bijdrage