Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Medewerker Plopsaland verkracht zwakbegaafde collega

06-01-2017, 15.53 uur

Een 47-jarige medewerker van Plopsaland De Panne heeft een zwakbegaafde collega jarenlang seksueel misbruikt op de werkvloer. De man zit al zeven maanden in de cel. Komende week moet hij voor de rechter verschijnen. Hij riskeert twintig jaar celstraf.

Het misbruik begon in het voorjaar van 2015, toen het slachtoffer - een 17-jarige jongen met een mentale handicap - een vakantiebaantje had in Plopsaland De Panne. Een oudere collega deed zich voor als de chef van het Plopsa Theater.

De opdringerige man maakte zich voortdurend schuldig aan ongewenste intimiteiten, maar daar bleef het niet bij. "Hij duwde me in een hoek van het theater en betastte me in mijn broek", getuigt het slachtoffer volgens Het Nieuwsblad. "Ik was doodsbang, maar ik durfde niets te zeggen."

In mei 2016 nodigde de Plopsa-werknemer de zwakbegaafde collega bij hem thuis uit. Hij verdoofde de jongen met een gasmasker om zijn gang te kunnen gaan. Uiteindelijk is het slachtoffer bruut verkracht. "Als ik erover zou praten, zou hij mijn ouders en mijn zus vermoorden."

Toen zijn ouders obscene sms-berichten van de man lazen, werd de politie ingeschakeld. Op de computer van de dader vonden rechercheurs tientallen foto's met kinderporno. Het ging om foto's die hij zelf had gemaakt en vervolgens verspreid had.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof reageert geschokt. "We willen onze oprechte spijt betuigen dat dit heeft kunnen gebeuren in ons park", zegt hij. Van den Kerkhof benadrukt dat de man, sinds 2004 werkzaam voor Plopsaland, nooit chef is geweest. "En hij heeft elke keer een bewijs voor goed gedrag moeten presenteren."

Plopsaland De Panne heeft vaker een pedofiel aan het werk gezet. In 2015 lukte het een veroordeelde 22-jarige pedofiel om een half jaar lang ongestoord met kinderen te werken in het Vlaamse pretpark. Afgelopen maand ontstond ophef omdat Plopsaland op Facebook vroeg om compromitterende foto's van badderende kinderen.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be