Attractiepark Toverland

Gigantische nieuwe achtbaan in Toverland: Limburgs pretpark bouwt spectaculaire wing coaster

18-01-2017, 13.00 uur | Reacties

Het Limburgse pretpark Toverland krijgt één van de spectaculairste achtbanen van de Benelux. In 2018 opent het attractiepark in Sevenum een 'wing coaster' van tientallen meters hoog, met karretjes naast de rails. Dat kan Looopings melden na gesprekken met verschillende personeelsleden en leveranciers.

Toverland gaat in zee met de gerenommeerde Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M), bekend van dive coaster Baron 1898 in de Efteling. De opening van de miljoenenaanwinst staat gepland voor het zomerseizoen van 2018, als onderdeel van een nieuw themagebied.


ZIE OOK: Toverland bevestigt: nieuw themagebied met attracties in 2018

De opzienbarende achtbaan wordt de vierde wing coaster van Europa en de eerste van de Benelux. Volgens de fabrikant zorgt een ritje voor "een ongekend gevoel van vrijheid, met niets boven en niets onder je".

De eerste wing coaster van B&M opende in 2011 in het Italiaanse pretpark Gardaland. Inmiddels staan er ook exemplaren in onder meer Thorpe Park (Groot-Brittannië) en Heide Park (Duitsland). Wing coasters halen doorgaans een topsnelheid van 90 à 100 kilometer per uur.

Er wordt in de wandelgangen al langer gesproken over de komst van een wing coaster, maar tot nu toe bleef het bij geruchten. Looopings kan als eerste met zekerheid zeggen dat het sensationele nieuws klopt, al wil Toverland dat nog niet officieel bevestigen. "We openen in 2018 inderdaad een nieuw themadeel met een bijzondere nieuwe achtbaan, maar we kunnen nog niet zeggen om welk type het gaat", laat een woordvoerster weten.ZIE OOK: Voorbereidingen voor nieuwe attracties Toverland in volle gang

Reacties