Julianatoren

Directeur Julianatoren onthult: 'logeerpartijtje' StukTV is nep

05-01-2017, 06:30 uur | Reacties

De stunt die YouTube-kanaal StukTV uithaalde in de Julianatoren, is doorgestoken kaart. Een video toont hoe twee youtubers inbreken bij het Apeldoornse pretpark en 'overnachten' tussen de attracties. In werkelijkheid hebben de heren nooit in het park geslapen.

Dat onthult pretparkdirecteur Jeroen Buter in gesprek met Looopings. "We hebben na het zien van het filmpje meteen onze camerabeelden bekeken. Daaruit blijkt dat de jongens niet 's avonds laat, maar 's ochtends vroeg zijn binnengekomen, toen het nog donker was."


ZIE OOK: Youtubers zetten gesloten pretpark Julianatoren op stelten

Zelf beweert StukTV even na middernacht gearriveerd te zijn, om 00.08 uur. "Dat is een leugen. Ze kwamen rond 06.00 uur 's ochtends aan. En ons alarm werkte prima. We zijn poolshoogte gaan nemen, maar troffen op het eerste gezicht niemand aan. Waarschijnlijk zaten ze toen net in hun tentje."

De makers van StukTV claimen dat ze opdrachten uitvoeren die fans hebben ingestuurd. Daar kan vervolgens op gestemd worden. Ook dat klopt niet: het initiatief werd op 29 december 'bedacht', terwijl de opnames toen allang achter de rug waren. Het voorval vond plaats op vrijdagochtend 23 december.

Het park was vooraf niet op de hoogte van de actie. Directeur Buter overweegt aangifte te doen. Het filmpje is inmiddels ruim 300.000 keer bekeken.ZIE OOK: StukTV slaat opnieuw toe in pretpark: youtubers breken in bij Toverland

Reacties