Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park haalt virtualreality-brillen bij achtbaan weer weg

04-01-2017, 23.58 uur

Het Duitse attractiepark Europa-Park stopt met een virtualreality-ervaring bij één van de achtbanen. Het afgelopen jaar kregen de passagiers van de rollercoaster Pegasus tijdens een ritje een virtualreality-bril op. Komend seizoen verdwijnen de headsets weer.

"De belangrijkste reden is de lagere capaciteit", vertelt directeur Michael Mack aan een Zwitserse krant. "Het opzetten van de VR-brillen neemt veel tijd in beslag, waardoor er minder ritjes kunnen plaatsvinden en de wachtrij langer wordt."

Mack wil zich focussen op de virtualreality-ervaring bij een andere achtbaan, namelijk de Alpenexpress Enzian. Die blijft in 2017 wel aanwezig. Het aanbod wordt daar uitgebreid. "Bezoekers kunnen bij de Alpenexpress vanaf dit jaar kiezen uit verschillende virtuele werelden."

De Efteling, een van de grootste concurrenten van Europa-Park, ziet sowieso weinig in het toevoegen van virtualreality-brillen. "Het is een mooie en unieke beleving, maar ook heel individueel", zei een directielid ruim een jaar geleden.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be