Efteling

Efteling experimenteert met nieuwe informatieborden over gesloten attracties

04-01-2017, 23:07 uur | ReactiesFoto: Jeroen Schulz

De Efteling heeft nieuwe manieren gevonden om bezoekers te informeren over gesloten attracties. Op een bord bij de hoofdingang staat sinds vandaag aangegeven of de buitenachtbanen in het pretpark waarschijnlijk wel of niet opengaan.

De maatregel volgt nadat er laatst massaal geklaagd werd toen rollercoasters als de Python, Joris en de Draak en Baron 1898 dagenlang gesloten waren vanwege de kou. "We kregen toen meer klachten dan gewoonlijk", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daarom willen we de communicatie voor onze gasten nu verbeteren."


ZIE OOK: Klachtenregen over gesloten achtbanen Efteling: 'Als we dit hadden geweten...'

Onderdeel daarvan is de nieuwe indicatie bij de entree. De afgelopen jaren bleef het bord vaak leeg, ook als attracties gesloten bleven. Vandaag was op het bord te lezen: "Wij verwachten dat vandaag vrijwel alle buitenachtbanen open zijn." Een voorlichtster benadrukt dat specifieke informatie te vinden is in de officiële Efteling-app.

Ook op de Efteling-website staat voortaan duidelijker aangegeven of de buitenachtbanen in bedrijf zullen zijn. De pagina met informatie over onderhoudsbeurten bevat nu een speciaal actueel informatieblokje dat dagelijks om 09.00 uur wordt aangepast.

ZIE OOK: Efteling deelt vrijkaartjes uit na klachten over gesloten achtbanen

Reacties