Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Bezoekersaantallen Efteling licht gestegen in 2016'

04-01-2017, 10.12 uurBeeld: @eftelmagic

De Efteling heeft in 2016 naar verwachting iets meer bezoekers getrokken dan een jaar eerder. Het bezoekersaantal steeg het afgelopen jaar waarschijnlijk tot ruim 4,7 miljoen. Dat laat een woordvoerster weten aan Looopings.

Het gaat om voorlopige cijfers: de definitieve getallen worden pas in het voorjaar bekendgemaakt. In 2015 - het openingsjaar van achtbaan Baron 1898 - werd het attractiepark nog 4,68 miljoen keer bezocht. Dat was een stijging van ruim 6 procent ten opzichte van 2014.

Omzetcijfers van 2016 zijn nog niet bekend. In 2015 realiseerde de Efteling een omzet van 180 miljoen euro, met een nettowinst van 13 miljoen euro. Komende zomer opent de nieuwe attractie Symbolica, een investering van 35 miljoen euro.

Het attractiepark hoopt binnen enkele jaren de grens van vijf miljoen bezoekers per jaar te passeren. Uiteindelijk wil de Efteling groeien naar zo'n zeven miljoen jaarlijkse gasten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be