Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Reuzenrad in Griekse hoofdstad is grote flop

02-01-2017, 15.11 uur

Een groot reuzenrad in de Griekse hoofdstad Athene had een lichtpuntje moeten worden in donkere tijden, maar het liep uit op een blamage. Het dertig meter hoge rad in het centrum was bedoeld voor vermaak tijdens de kerstperiode. De kermisattractie is echter nooit open geweest.

Het gevaarte werd op 21 december opgebouwd. Inwoners en toeristen zouden gratis een rondje kunnen maken. Maar zelfs na weken sleutelen voldeed het reuzenrad niet aan de veiligheidseisen. Ook benodigde vergunningen ontbraken.

Eigenlijk zou de 'Athens Eye' tot 6 januari open zijn. Nu heeft de burgemeester van Athene besloten dat de attractie afgebroken moet worden. De verantwoordelijke ambtenaar is opgestapt. Griekse media spreken over "een perfect fiasco".

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be