Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur leest graag over inheemse volkeren

02-01-2017, 22.43 uur

Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, leest dolgraag over inheemse volkeren. Dat vertelt hij in een interview met een tijdschrift. Jurgens laat zich naar eigen zeggen inspireren door het boek Before They Pass Away, over bijzondere stammen en hun tradities.

"Het boek staat vol prachtige foto’s van meer dan dertig inheemse volkeren uit de meest uiteenlopende landen", vertelt de Efteling-baas in gesprek met MT-magazine. "De beelden laten de uniciteit en diversiteit van de mens zien."

Jurgens gebruikt het boek ook in zijn Efteling-carrière, zegt hij. "Zaken die complex lijken, los ik makkelijker op door na te denken over hoe anders mensen leven." Hij zou het boek iedereen aanbevelen. "We gunnen ons door vooroordelen tegenwoordig niet meer de tijd om open te staan voor andere mensen, hun culturen en gebruiken."

De Efteling laat ook zien hoe inheemse volkeren leven, bijvoorbeeld in de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Daar worden Afrikaanse bosjesmannen en een Afrikaanse kannibaal op stereotyperende wijze uitgebeeld, tot grote woede van activisten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be