Efteling

Efteling-directeur leest graag over inheemse volkeren

02-01-2017, 22.43 uur | Reacties

Fons Jurgens, de directeur van de Efteling, leest dolgraag over inheemse volkeren. Dat vertelt hij in een interview met een tijdschrift. Jurgens laat zich naar eigen zeggen inspireren door het boek Before They Pass Away, over bijzondere stammen en hun tradities.

"Het boek staat vol prachtige foto’s van meer dan dertig inheemse volkeren uit de meest uiteenlopende landen", vertelt de Efteling-baas in gesprek met MT-magazine. "De beelden laten de uniciteit en diversiteit van de mens zien."


ZIE OOK: Efteling wil in gesprek met actiegroep na klachten over racistische attracties

Jurgens gebruikt het boek ook in zijn Efteling-carrière, zegt hij. "Zaken die complex lijken, los ik makkelijker op door na te denken over hoe anders mensen leven." Hij zou het boek iedereen aanbevelen. "We gunnen ons door vooroordelen tegenwoordig niet meer de tijd om open te staan voor andere mensen, hun culturen en gebruiken."

De Efteling laat ook zien hoe inheemse volkeren leven, bijvoorbeeld in de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale. Daar worden Afrikaanse bosjesmannen en een Afrikaanse kannibaal op stereotyperende wijze uitgebeeld, tot grote woede van activisten.

ZIE OOK: Undercover Boss: Efteling-directeur dagje terug op de werkvloer

Reacties