Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Tivoli Gardens

Bizar ongeluk: vrouw zwaargewond doordat kind uit attractie valt

01-01-2017, 20.54 uur

Een vrouw heeft een hersenbeschadiging opgelopen bij een bizar ongeluk met een attractie. In het Deense pretpark Tivoli Gardens viel een 5-jarige Nederlandse jongen uit een molen met vissen. Hij kwam terecht op het hoofd van Mette Lemahieu (40).

Zij raakte daardoor zwaargewond. Het ongeval vond ruim een jaar geleden plaats bij de attractie Nautilus, in oktober 2015. Nu doet de Deense vrouw haar verhaal. Naast hersenbeschadiging lijdt ze ook aan nekpijn, hoofdpijn, depressie en angst. De gevallen jongen had wonder boven wonder alleen last van blauwe plekken.

Uit een inspectie bleek destijds dat de ride niets mankeerde. Maar, zo ontdekte de Deense krant Ekstra Bladet, daar kwam geen onafhankelijk deskundige aan te pas. Het onderzoek werd uitgevoerd door dezelfde keuringsinstantie die eerder ook verantwoordelijk was voor het controleren van de attractie.

Slachtoffer Lemahieu is kwaad dat de molen niet is aangepast sinds het incident. Ze claimt dat de veiligheidsgordels te los zitten, waardoor de jongen kon opstaan tijdens een ritje. "Het is een kwestie van tijd voor het weer fout gaat. De attractie is nog steeds gevaarlijk."

Pretpark Tivoli houdt vol dat de Nautilus in orde is. Wel zijn de veiligheidseisen aangescherpt na het ongeluk: voortaan moeten kleine kinderen begeleid worden door een volwassene. Het gezin van de Nederlandse jongen heeft een schadevergoeding gehad.

Meer Tivoli Gardens
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be