Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nepnieuws massaal gedeeld: 'Sylvana Simons wil Efteling aanpakken vanwege racisme'

29-12-2016, 17.34 uur | Reacties

Een nieuwsbericht over Sylvana Simons die kwaad zou zijn op de Efteling vanwege "racistische attracties" wordt massaal verspreid op Facebook. Tot nu toe is het verhaal al meer dan 30.000 keer gedeeld, met ruim 12.000 reacties. Eén probleem: het artikel is volledig uit de duim gezogen.

Volgens het verzonnen artikel wil Simons de Efteling "hard aanpakken" met haar nieuwe politieke partij. "De Efteling heeft namelijk racistische attracties in het park staan", zou ze gezegd hebben. In werkelijkheid heeft de mediapersoonlijkheid zich nooit uitgelaten over het pretpark.


ZIE OOK: Efteling wil in gesprek met actiegroep na klachten over racistische attracties

Toch denken vele duizenden Facebook-gebruikers dat het fictieve verhaal klopt. Ironisch genoeg staan er honderden racistische en discriminerende reacties onder het nepbericht, gericht aan Simons.

Inmiddels heeft Simons' partij Artikel 1 via Facebook gereageerd op de ophef. "Het bericht dat circuleert dat onze partij "De Efteling keihard wil aanpakken" om "racisme" is een hoax."

De Efteling kwam afgelopen zomer uitgebreid in het nieuws toen een actiegroep beweerde dat de attracties Carnaval Festival en Monsieur Cannibale "uiterst kwetsend en racistisch" zijn. Hoewel er een gesprek werd ingepland met de Efteling-directie, is het de laatste tijd erg stil rond de klagers.

ZIE OOK: Stilte rond actiegroep tegen racisme in de Efteling

Reacties