Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Blijdorp laat apenechtpaar inslapen: 'Ze waren op'

29-12-2016, 09.32 uur

Diergaarde Blijdorp sluit het jaar verdrietig af. De Rotterdamse dierentuin neemt afscheid van een koppeltje hoogbejaarde mensapen. Withandgibbons Saar en Nico - al sinds 1978 bij elkaar - zijn samen ingeslapen. "Ze waren op", aldus Blijdorp.

De conditie van de 45-jarige Saar verslechterde, staat op de Facebook-pagina van het park. "Ondanks dat ze aan beide ogen blind was, kon ze de afgelopen jaren haar weg in het verblijf nog vinden. Daar was nu geen sprake meer van."

Daarom is besloten om een einde aan haar leven te maken. Haar minimaal 50 jaar oude levenspartner Nico kon volgens Blijdorp niet worden overgeplaatst naar een nieuwe groep. "Gibbons zijn trouw aan hun partner; alleen achterblijven was voor Nico geen optie."

Ook hij had ouderdomskwaaltjes. Daarom werd besloten om Nico samen met zijn Saar te laten inslapen. In de natuur worden gibbons vaak maar 30 jaar oud. Het hechte stel kreeg samen negen jongen.

Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be