Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directeur Wildlands over gebrek aan dieren: 'We lopen ver voor op de concurrent'

29-12-2016, 21.30 uur | Reacties

Het is heel normaal dat bezoekers van dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen minder dieren zien dan in andere dierentuinen. Dat zegt directeur Frankwin van Beers in een interview. Wildlands wordt gekscherend weleens "een dierentuin zonder dieren" genoemd.

"Wij zijn de dierentuin van de toekomst", vertelt Van Beers in gesprek met een lokale nieuwssite. "Je bent te gast bij de leeuwen, olifanten en giraffen. Net als tijdens een safari in Afrika."


ZIE OOK: Gebrek aan dieren blijft pijnpunt voor Wildlands Adventure Zoo Emmen

De directeur denkt dat concurrerende dierenparken uiteindelijk het voorbeeld van Wildlands zullen volgen. "We lopen ongeveer twintig jaar voor op de concurrent. Het is straks heel gewoon dat je een verrekijker nodig hebt om een leeuw te zien."

Van Beers neemt alle kritiek die het park het afgelopen jaar kreeg naar eigen zeggen heel serieus. Toch zitten opzienbarende veranderingen voor volgend seizoen niet in de pijplijn. "Logisch, als je een nieuw huis koopt zet je er na één jaar ook geen nieuwe keuken in."

Voor 2018 of 2019 staat wel weer een nieuwe publiekstrekker op de planning. De directeur droomt ook van een Wildlands-hotel. "Maar wij nemen zelf niet het initiatief. Het is niet ons werk. Als een hotelketen zich meldt, dan willen we graag praten."

Wildlands ging open op 25 maart 2016. Volgend jaar verwacht het management ruim een miljoen bezoekers.

ZIE OOK: Directie van dierenpark Wildlands belooft beterschap na aanhoudende klachtenregen bezoekers

Reacties