Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directeur Wildlands over gebrek aan dieren: 'We lopen ver voor op de concurrent'

29-12-2016, 21.30 uur

Het is heel normaal dat bezoekers van dierenpark Wildlands Adventure Zoo in Emmen minder dieren zien dan in andere dierentuinen. Dat zegt directeur Frankwin van Beers in een interview. Wildlands wordt gekscherend weleens "een dierentuin zonder dieren" genoemd.

"Wij zijn de dierentuin van de toekomst", vertelt Van Beers in gesprek met een lokale nieuwssite. "Je bent te gast bij de leeuwen, olifanten en giraffen. Net als tijdens een safari in Afrika."

De directeur denkt dat concurrerende dierenparken uiteindelijk het voorbeeld van Wildlands zullen volgen. "We lopen ongeveer twintig jaar voor op de concurrent. Het is straks heel gewoon dat je een verrekijker nodig hebt om een leeuw te zien."

Van Beers neemt alle kritiek die het park het afgelopen jaar kreeg naar eigen zeggen heel serieus. Toch zitten opzienbarende veranderingen voor volgend seizoen niet in de pijplijn. "Logisch, als je een nieuw huis koopt zet je er na één jaar ook geen nieuwe keuken in."

Voor 2018 of 2019 staat wel weer een nieuwe publiekstrekker op de planning. De directeur droomt ook van een Wildlands-hotel. "Maar wij nemen zelf niet het initiatief. Het is niet ons werk. Als een hotelketen zich meldt, dan willen we graag praten."

Wildlands ging open op 25 maart 2016. Volgend jaar verwacht het management ruim een miljoen bezoekers.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be