Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Foto's: Plopsaland bouwt sfeervol bergdorpje bij nieuwe houten achtbaan

24-12-2016, 17.37 uur

In Plopsaland De Panne is een knus Zwitsers bergdorpje verschenen bij de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride. De rollercoaster, die in april 2017 opengaat, was al een tijdje af. Nu zijn ook de gedecoreerde gebouwtjes eromheen bijna klaar.

Het Vlaamse pretpark deelde een serie foto's op Facebook. Het nieuwe themadeel Heidiland draait om de Studio 100-animatieserie Heidi. Die speelt zich af in de Zwitserse Alpen.

Het gebied komt vol te staan met beelden van de personages. Rond de achtbaan staan knusse berghutjes die samen het instapstation vormen. Een deel van een naastgelegen waterbaan heeft hetzelfde thema gekregen.

Eigenlijk was het de bedoeling om de coaster afgelopen zomer al kaal op te leveren, zonder decoraties. Vanwege problemen met de milieuvergunning van het pretpark is de opening uitgesteld tot komend voorjaar. Dat gaf Plopsaland de kans om de zone in één keer helemaal af te maken.

Heidi The Ride, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International, is 618 meter lang en 22 meter hoog. Treinen halen een topsnelheid van 71 kilometer per uur.











Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be